New: NETMundial@Moldova

Net_MundialDespre NETMundial: În același an în care World Wide Web sărbătorește 25 ani, Brazilia găzduiește NETmundial – o reuniune la nivel global privind viitorul Guvernanței Internetului . Reuniunea este organizată de către parteneriatul dintre Comitetul de Coordonare a Internetului din Brazilia (CGI.br ) și / 1Net – un forum care reunește numeroase organizații internaționale implicate în aspecte ce țin de Guvernanța Internetului.

Evenimentul va avea loc în 23-24 Aprilie 2014 în Sao Paolo, și se va concentra pe două aspecte cheie:

  • elaborarea principiilor cheie ale guvernanței internetului (Internet  Governance),
  • elaborarea unei foi de parcurs pentru dezvoltarea ecosistemului din jurul Guvernanței Internetului.

Scopul evenimentului este de a consolida toate propunerile venite din partea comunității pe marginea acestor două aspecte.

NETmundial reprezintă începutul unui proces pentru elaborarea unor astfel de politici în contextul global, avînd la baza modelul pluralității participative.

Evenimentul va aduce împreună reprezentanți ai guvernelor, societății civile, sectorului privat, mediului academic și a comunității tehnice pentru a stabili direcțiile strategice legate de utilizarea și dezvoltarea Internetului în lume. Iată de ce NETmundial  a fost concept în format de comitete de lucru, fiecare cu reprezentanți ai părților implicate, cu scopul de a oferi expertiză și de a valorifca la maximum platforma oferită de acest eveniment!

NETmundial este sprijinit de către Comitetul multilateral la nivel înalt din care fac parte reprezentanți ai ministerelor din Argentina, Brazilia, Franța, Ghana, Germania, India, Indonezia, Africa de Sud, Coreea de Sud, Tunisia, Turcia și Statele Unite ale Americii, plus 12 membri ai comunității internationale din care fac parte reprezentanți ai Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (ITU) și Departamentul Afacerilor Economice și Sociale (DESA) al Organizației Națiunilor Unite, precum și reprezentanți ai Comisiei Europene.

NETMundial@Moldova

Republica Moldova va participa la distanță în cadrul evenimentului din Brazilia de săptămîna viitoare. Însă, în scopul de a veni cu contribuții din partea comunității noastre pe marginea subiectelor care vor fi abordate în Sao-Paolo, Institutul pentru o Guvernare Deschisă în parteneriat cu Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor invită reprezentanți ai instituțiilor publice, ai societății civile, sectorului privat, comunității dezvoltatorilor, etc. la un NETMundial în Moldova – eveniment care va avea loc în data de 17 Aprilie, începînd cu orele 9:30, în sala de ședințe a Ministerului TIC.

Aici găsiți Agenda_preliminară (Net Mundial Moldova)  a evenimentului. Pentru a vă înscrie, expediați un mesaj de confirmare la adresa veronica@cretu.md pînă la data de 16 Aprilie, orele 11:00. Vă mulțumim și vă așteptăm la discuții și dezbateri interesante pe subiect!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Human? *