Dialogul Pan – European privind guvernanța internetului (EuroDIG ) este o platformă deschisă și incluzivă pentru discuții și schimb informal de idei/experiențe/expertiză ce vizează politicile publice legate de guvernanța internetului (IG – Internet Governance). Această platformă informală adună anual, încă din 2008, toți actorii cheie interesați din întreaga Europă, la evenimente regionale pentru a pune în discuții cele mai stringente probleme și pentru a identifica soluții viabile.
Sofia, Bulgaria este gazda EuroDIG 2015 care se va desfășura în perioada 4-5 Iunie, sub genericul “Să modelăm Internetul împreună”. Evenimentul va aborda o serie de subiecte importante printre care inovație și dezvoltare economică, drepturile omului, acces, media în era digitală, securitate cibernetică, nume de domenii, altele.
Pre-eveniment la Chișinău dedicat EuroDIG 2015
În acest context, în data de 28 Mai 2015, oficiul Consiliului Europei la Chișinău împreună cu Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (MTIC) organizează un atelier de lucru la care vor fi puse în discuții următoarele aspecte:
- De ce este important ca Republica Moldova să fie conectată la dialogul European și cel global în domeniul Guvernanței Internetului? Rolul Forumului Global pe Guvernanța Internetului, EuroDIG, Coaliția privind Libertatea în Spațiul Virtual, etc.
- Ghidul Consiliului Europei privind Drepturile Omului pentru utilizatorii de Internet – cine și ce rol ar avea în punere în aplicare practică a prevederilor acestui Ghid?!
Participanți
La eveniment sunt așteptați în jur de 30 de reprezentanți ai instituțiilor publice, ONG-uri, companii private din domeniul TIC, experți independenți interesați de domeniul Guvernanței Internetului, sau organizații care implementează acțiuni ce vizează copii online, drepturile utilizatorilor de internet, e-servicii, e-content, nume de domenii, altele.
Obiective cheie:
- De a familiariza participanții la eveniment cu cele mai recente progrese din domeniul Guvernanței Internetului;
- De a pune în discuții modalități de implementare practică a Ghidul Consiliului Europei privind Drepturile Omului pentru utilizatorii de Internet.
Locul desfășurării: bd. Ștefan cel Mare si Sfint, 134, et.4 – Centrul de informare și acces (Clădirea în care se află Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicației).
Agenda preliminară:
Timp/durată | Detalii |
9:00-9:30 | Înregistrarea participanților |
9:30 – 11:00 | Sesiunea 1:
|
11:00-11:30 | Pauză cafea |
11:30 – 13:00 | Sesiunea 2: Ghidul Consiliului Europei privind Drepturile Omului pentru utilizatorii de Internet – prezentare succintă a ghidului și a prevederilor cheie.
Stabilirea, de comun acord, a următorilor pași și modalității de comunicare între participanții interesați să facă parte din procesul de implementare a Ghidului. |
Pentru a confirma participarea dvs la eveniment, rugăm să contactați:
Veronica Crețu – veronicacretu@gmail.com sau 067435000