Implicarea cetățenilor în luarea deciziilor – practici aplicate de Autoritățile Publice Centrale

Implicarea cetățenilor în luarea deciziilor – practici aplicate de Autoritățile Publice Centrale

Institutul pentru o Guvernare Deschisă, în parteneriat cu Centrul de Guvernare Electronică și Academia pentru e-Guvernare din Estonia, cu suportul financiar al Ministerului de Externe a Estoniei implementează proiectul „Implementarea principiilor pentru o Guvernare Deschisă în implicarea cetățenilor în procesele decizionale în Moldova”.

Unul din obiectivele proiectului este elaborarea unui Ghid metodologic pentru Autoritățile Publice Centrale privind implicarea cetățenilor în procesele decizionale. Ghidul va fi elaborat în baza unui studiu care va permite o înțelegere mai bună a practicilor curente aplicate de APC, precum și a necesităților APC legate de asigurarea unei implicări active a cetățenilor în procesele decizionale la toate nivelele.

În acest context, echipa de proiect a elaborat un chestionar, care este parte a studiului sus menționat și este destinat reprezentanților APC responsabili de transparență în procesul decizional și implicarea cetățenilor în procesele decizionale. Completarea acestuia va permite o mai bună înțelegere a situației curente, precum și identificarea de noi oportunități de dezvoltare și implementare a principiilor pentru o Guvernare Deschisă și implicarea cetățenilor în procesele decizionale în Republica Moldova.

Termenul limită pentru completarea chestionarului este 7 noiembrie 2014. Vă mulțumim anticipat pentru timpul dvs.! Chestionarul poate fi accesat aici 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Human? *